• ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • ALOE VERA BARBADENSIS  /organski uzgoj/
  • Nemoj propustiti priliku!

ALOE VERA BARBADENSIS /organski uzgoj/

Cijena
35 €
Šifra oglasa: 26022376

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Brdovec, Gornji Laduč
Vrsta
Aloe vera

Opis oglasa

Latinski naziv: Aloe Barbadensis Miller.
100% ORGANSKI UZGOJ U HRVATSKOJ

Aloe vera, u svijetu znana kao Aloe vera Barbadensis Miller. Biljka od davnina poznata kao eliksir mladosti. Ime je dobila po botaničaru Milleru koji ju je otkrio na ostrvu Barbadosu i uvrstio u registar ljekovitog bilja. Prirodno raste samo u područjima sa toplom i suhom klimom.


Zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava nazivaju je "kraljicom ljekovitih biljaka", "čudesnom biljkom", "rajskim blagoslovom", "eliksirom života" i "biljkom života".

Bogata je vitaminima, aminokiselinama, enzimima i mineralima; sadrži derivate antrakinona (aloinosid i aloin) i biogene stimulatore koji pojačavaju obrambene snage organizma.

Ljekoviti su listovi biljke, iz čijeg se soka priprema ekstrakt.

Kuhanjem soka aloje dobiva se staklasta, tvrda, smolasta masa neugodna okusa, za unutarnju i vanjsku primjenu.

U zdravstvene svrhe se najviše upotrebljava alojin gel tj. želatinozna masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista.

Kristofor Kolumbo je o aloji rekao; postoje 4. biljke koje su neophodne za čovjeka "pšenica, grožđe, maslina i aloja".

Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravimPripada porodici ljiljana, a ne porodici kaktusa kako se obično misli. Zeljasta je biljka, oko 60 cm. visoke i 4-7 cm. debele okrugle stabljike. listovi su mesnati, blijedozeleni, kopljastog oblika, na rubu pilasti s dugim bodljama.

Crveni cjevasti cvijet ima 6 latica i čini duge, viseće cvjetne grozdove.
Za lijek se upotrebljava sok koji se dobiva iz listova, razrijedi u alkoholu na 80 grama soka dodaje se 20 grama alkohola.

2. način:

300g. Aloa kaktusa. Listove samljeti na mašini za meso, biljka mora biti starija od 1-5 g. što starija to bolja. 5 dana prije berbe ne zalijevati.

700 g. čistog bijelog vina. 250 g. frank Cikorije, 400 g. sviježeg proljetnog svijetlog meda sa sačama. 50 g. čistog alkohola

Mora 5 dana stajati na suhom i tamnom mjestu, te mora biti dobro zatvoreno.

Prvih 5 dana uzimati 3 puta dnevno po 1 žličicu, zatim po 1 veliku žlicu.

3.način:

Brazilski redovnik, pater Romano Zago, otac je ovog lijeka koji se već generacijama prenosi u mnogim obiteljima. Iskušajte ga i vi.

Potrebno vam je:

35 dag svježeg lišća aloe arborescens

6 jušnih žlica destiliranog alkohola (whisky, rakija, rum)

50 dag prirodnog meda

Suhom krpom s lišća uklonite nečistoću i iglice s ruba. Listove iskidajte na komade, ne guleći ih, stavite ih u mikser i dodajte im med i alkohol. Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ovaj pripravak nije potrebno kuhati niti cijediti. Važno je da listovi budu sasvim sitno samljeveni. Smjesu izlijte u tamnu staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku.

Upute za doziranje:

Uzimajte po jednu jušnu žlicu pripravka 3 puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Važno je da se pripravak potroši do kraja.

Nakon što ste završili terapiju posavjetujte se s liječnikom. Poboljšanje bi trebalo biti vidljivo u nalazima.

Liječenje alojom možete kombinirati i s drugim prirodnim načinima liječenja karcinoma - poput terapije dr.Clark, vitamina B17, graviole, različitih dijeta itd.

Aloe vera je čarobna biljka koja će vam pomoći da se oduprete mnogim bolestima. Iskoristite ljekovita svojstva aloe vere i budite zdravi!


Životni eliksir
100 g.svježeg lista Aloa Vera

100 g. cvijeta, lista i korijena Vodopije (Cikorije)

100 g. lista Pelina

100 g. boba Borovice

200 g. pčelinjih saća sa medom

1,5 l. domaće rakije
Svježi list Aloa Aera, cvijet, list i korijen Vodopije, list Pelina, bobe Borovice te pčelinje saće sa medom sameljite strojem za mljevenje mesa. Masu stavite u tamnu posudu, prelijte sa rakijom, zatvorite i dobro protresite. Ostavite da odstoji 7-10 dana na tamnom i hladnom mjestu.

Ovo je ukupna godišnja količina pripravka, pažljivo ga rasporedite.

Preporučena terapija je: 8 dana u mjesecu, uzimati po dvije žlice dnevno. Pa napraviti pauzu do slijedečeg mjeseca, a kad potrošite svu količinu, napravite pauzu do slijedeće godine. Maska za lice
- 2 žlice soka aloje

- 1 žlica limunovog soka

Svježi sok Aloje i Limuna pomiješati te nanijeti na kožu lica. Nakon 20-30 minuta, lice nježno istrljati frotirskom rukavicom te isprati toplom, a zatim hladnom vodom.

Može se umjesto limunovog soka umiješati bademovo ili maslinovo ulje. (1 žlica)



Crvena mokraća
Moguće je da mokraća, osoba koje uzimaju alou postane crveno obojena, što je posve bezopasna popratna pojava primjene. Kod pretjerane primjene može doći do manjka elektrolita, posebno kalija, što može imati teže posljedice za organizam. Smije se uzimati samo u malim dozama i to povremeno, a za vrijeme trudnoće je zabranjena primjena jer uzrokuje krvarenja.

Aloa pomaže kod bolesti organa:
JETRA I ŽUČ - Poboljšava rad jetre, otklanja otrove i regenerira. Preporučuje se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre.

ŠEĆERNA BOLEST - Regulira i snižava nivo šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).

SRCE I KRVNE ŽILE - Jača srčani mišić. Snižava nivo kolesterola u krvi i krvni pritisak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.

BOLESTI IMUNOLOŠKOG SISTEMA (TUMORI, RAK, AIDS) - Aloe vera sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, …). Podstiće imunološki sustav. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.

ALERGIJSKE BOLESTI, ASTMA - Ublažava simptome astme i alergija.

MOKRAĆNI PUTEVI I PROSTATA - Ublažava akutne i kronične upale, djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).

RESPIRATORNI ORGANI - Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnih žica, pluća itd.).

BOLOVI U ZGLOBOVIMA, REUMA, OSTEOARTRITIS, OSTEOPOROZA - Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oticanje zglobova i mišica. Djeluje kod uganuća, nategnuća i upala tetiva, modrica… Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa organskim spojevima kalcija djeluje kod osteoporoze.

BOLESTI OČIJU - U obliku kapljica za oči uspješno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnjače), herpes simplexa…

NJEGA KOŽE I KOŽNE BOLESTI - Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8x brže nego je to normalno te na taj način ubrzava zacjeljivanje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pjege po rukama. Oralnom primjenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema djelotvorna je kod psorijaze. ...Za 15-tak dana su se vidjeli rezultati, da bi se nakon 1,5 mjesec skoro sve povuklo.

Sok je malo bljak, ali se čovjek s vremenom navikne.

Karta

Objekti u blizini

hik

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10292 ZAGREB, Zagrebačka, Hrvatska
Oglas objavljen
25.04.2024. u 15:50
Do isteka još
Oglas prikazan
2229 puta

hik

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10292 ZAGREB, Zagrebačka, Hrvatska

Povezani oglasi